Pressade tidsramar. Felfri hantering. För att skörden ska bli så givande som möjligt är det mycket som ska stämma.

CMT gör flaklösningar som håller lasten i skick, oavsett vilka grödor du transporterar. Vår tätning håller lika bra för spannmål som för raps – och skyddar mot såväl vädrets överraskningar som onödigt spill.

Spannmålsflak
Spannmålsflak

Vårt stora utbud av flak för flis och spannmål med Opticont är ett bra exempel på att rätt flak gör stor skillnad. Hög stålkvalitet och smart konstruktion gör flaket både lätt och starkt. På så sätt kan lastförmågan öka med upp till 30% jämfört med konventionella flak.

Den välvda plåten utan stående sidoprofiler ger en stötupptagande, hållfast konstruktion. Släta sidor ger också lägre bränsleförbrukning, och hindrar att smuts och rost biter sig fast i onödiga skarvar. Att flaket inte har några räta vinklar invändigt, gör dessutom att materialet släpper lättare vid tippning.

Spannmålsflak

Spakar och handtag är utformade för att i möjligaste mån kunna manövreras från bra arbetshöjd.

Kapellsystem är konstruerat så att påtäckning görs från mark, medan avtäckning antingen görs från stegar och gångbord på front eller kompletteras med knäledsvev för påtäckning från mark. Kapellet tätar automatiskt fram och bak, inga extra flikar behövs.
Opticont allround

För tuffare transporter är Opticont Allround det givna alternativet. Modellen används idag för såväl spannmål som flis och skrottransporter. Med en egenvikt på 2 250 kg är denna enhet det perfekta allround flaket.

Med Opticont Allround, får du en lång rad lösningar för effektivare transport av jordbruksprodukter. Vi vet hur viktigt det är att få in skörden på rätt sätt, i rätt tid.