Lastväxlarflak, Maskinflak, CMT

SNABBARE, ENKLARE OCH SÄKRARE

Maskinflak ritning

CMT:s sortiment av maskinflak för lastväxlare ger maximal flexibilitet för att jobbet ska bli gjort snabbare och enklare. Bygghöjden är låg samtidigt som antalet förankringspunkter och stolphål har mer än fördubblats jämfört med tidigare modeller.

Flaket är självklart dimensionerat för 24 tons totalvikt och med nedfasat bakparti samt flyttbara ramper med nollspets förenklas lastningen av truckar och liftar med låg markfrigång.

Maskinflak hjulfickor
hjulficka _ny

HJULFICKOR

Den smarta och robusta grundkonstruktionen möjliggör nedbyggnad av hjulfickor som sänker avställningsplanets höjd med 18 cm, vilket innebär att maskinen står på plan endast 7 cm över lastväxlarramen.
Locken till hjulfickorna går att få både i aluminium och stål. De underliggande stödbalkarna levereras inskjutningsbara eller avtagbara, beroende på hjulfickornas placering.
I extremfall går det att bygga hjulfickor med avställningsplan under lastväxlarramens underkant, vilket innebär att maskinen står under lastväxlaren.

SPECIALANPASSAT

Varför nöja sig med ett vanligt flak? Du vet väl att du kan få ditt maskinflak specialanpassat efter just dina behov? Ser du inte det du behöver här, löser vi det för det mesta. Vi älskar utmaningar.

Maskinflak, väderskyddade transporter, gadinsidor, kapelltak

SKYDD MOT VÄDER OCH VIND

Maskinflak från CMT kan enkelt kompletteras med gardinsidor och skjutbart kapelltak för väderskyddade transporter av till exempel truckar och liftar. Såväl kapellsida som tak går att få i både skjutbart och fast utförande.
På bakgaveln monteras en rullgardin som sitter i en svängbar överliggare som ger full inlastningshöjd. Många av våra maskinflak kan användas som stabil grund till detta flexibla transportflak och varje modell har en mängd olika rampalternativ.
Invändigt är de utrustade med standardiserade förankringspunkter som sedan kompletteras med t ex stoppbalkar och extra förankringsöglor.