För lönsammare transporter.

Opticont Grus & Schakt är ett bra exempel på att rätt flak gör stor skillnad. Hög stålkvalitet och smart konstruktion gör flaket både lätt och starkt. På så sätt kan lastförmågan öka med upp till 30 % jämfört med konventionella flak. Den välvda plåten utan stående sidoprofiler ger en stötupptagande, hållfast konstruktion. Släta sidor ger också lägre bränsleförbrukning, och hindrar att smuts och rost biter sig fast i onödiga skarvar. Att flaket inte har några räta vinklar invändigt, gör dessutom att materialet släpper lättare vid tippning.

Opticont-serien har funnits i mer än 15 år och utvecklas ständigt med fokus på bättre transportekonomi och enklare hantering. Serien är prisbelönt och formspråket gör sig ofta påmint runtom på marknaden. Den hållbara konstruktionen är desto svårare att efterlikna.

opticont_premium

Premium – en uppgradering som tar för sig.

Opticont Premium ger dig alla fördelar från Opticonts standardserie, uppgraderat i en premium-modell med ett mer robust uttryck. Flaket är utvecklat med fokus på hög kvalitet i både material och konstruktion, och designen går hand i hand med nya lastbilars formgivning.

Det förstärkta bakpartiet kan enkelt utrustas med effektiva lucklösningar, som t.ex. hydraulisk, höglyftande baklucka. Opticont Premium är dessutom extrautrustad. Lackering i premiumkvalitet och sidovinklar som skyddar bilen vid lastning ingår som standard.

Se skillnaden mellan Opticont standard och Premium

Grus och schaktflak

UniQont Grus & Schakt är ett flexibelt flak som kan anpassas efter just dina behov. Flaket är byggt på en självbärande botten, som kombineras fritt med olika typer av sidor. Den raka, förstärkta bottenplattan gör det möjligt att transportera såväl grus- och schaktmaterial som grävmaskiner och annan utrustning. På så sätt kan du undvika extra transporter. Eftersom bottenplattan har en invändig bredd på 2,45 m ger flaket även fullt utrymme för pallgods.

Utöver baklucka kan UniQont även kompletteras med dörrsidor eller aluminiumlämmar för lastning från sidan. Med hjälp av tunna och starka material har flaket låg egenvikt och ger god transportekonomi. Precis som i alla CMTs grus- & schaktflak används även slitplåt i botten och sida, vilket ökar hållbarheten ytterligare.

Oavsett om du väljer Opticont, Opticont Premium eller UniQont, kan flaket beställas i fyra olika utföranden beroende på vilken ståltjocklek ditt användningsområde kräver: Grusflak, Lättdumperflak, Dumperflak eller Tungdumperflak.

Alla flak kan även anpassas i storlek, och kombineras med en lång rad tillval såsom tak och bakluckor med manuell, mekanisk, pneumatisk eller hydraulisk manöver.

Grus och schaktflak

Alla CMTs flak kan beställas för såväl lastväxlare som fast byggnation. Med enkla medel anpassar vi nämligen den befintliga lastväxlarkonstruktionen till ett fast montage på bil eller släp.

Givetvis gör vi även lösningar för snabblås. En nyhet i CMTs sortiment är CMT+, en helt ny typ av snabblåssystem för fasta byggnationer. Tippram, tippcylinder och vältaxel är fast monterade – endast flaket byts ut. Det gör att du kan utrusta bilen med fler flaktyper, utan att gång på gång behöva betala för nya tippramar och cylindrar.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara