Lastvaxlarflak1

CMT BAS
– EN SMARTARE BASMODELL

CMT BAS är en serie lastväxlarflak i standardstål, med en konstruktion som är långt ifrån standard.

Resultatet är en basmodell med betydligt bättre hållbarhet och transportekonomi.

EN CONTAINER FÖR
VERKLIGA FÖRHÅLLANDEN

CMT BAS är ett smart val om du är ute efter en stabil basmodell. Serien är gjord för att klara av den omilda hantering som en container ofta möter när den placeras ut på t.ex. byggarbetsplatser och återvinningscentraler. Konstruktionen ger både ökad hållbarhet och bättre transportekonomi.

BAS

Containrarna i BAS-serien har en extra kraftig toppkantlina, som står emot stora krafter vid lastning och annan hantering. Sidoväggarna är släta, utan onödiga profiler som lätt kan skadas, och både sidor och botten har en lätt välvning. Det ger en hållfast, stötupptagande konstruktion.

Avsaknaden av profiler gör att flaket får en lägre egenvikt, samtidigt som de släta sidorna ger mindre luftmotstånd. Såväl teoretiska modeller som praktisk utvärdering visar att bränsleförbrukningen kan minska med upp till 10 procent, i jämförelse med konventionella lastväxlarflak med stående sidoprofiler. Att de släta väggarna även ger plats för din egen marknadsföring är en bonus.

BAS lastväxlarflak finns i storlekar från 14 kubikmeter och uppåt, och kan utrustas med en mängd olika taklösningar, dörrar och bakluckor. Alla med en hög detaljfinish och robust mekanik.

hallfasthet

HÅLLFASTHET
I JÄMFÖRELSE

De fria ytorna i BAS-konstruktionen ger bättre stötupptagning, samtidigt som den välvda plåten fördelar kraften i olika riktningar. Här jämförs CMT BAS med ett lastväxlarflak med stående sidoprofiler. Flakets sida belastas med 5 tons kraft inifrån.

UTBÖJNING

Tack vare att CMT BAS inte har några stående sidoprofiler som ger inlåsningseffekter, kan trycket spridas på större ytor. Därmed kan utböjningseffekten mer än halveras.

BELASTNING

Den absorberande konstruktionen gör att punktbelastningen på CMT BAS blir tre gånger mindre. På så sätt klarar CMT BAS av betydligt större krafter än konventionella flak.

DETALJER I NÄRBILD

 1. Att kantlinan håller sin form är avgörande för alla lastväxlarflak.
  Därför har vi konstruerat en specialdesignad profil för CMT BAS, med hänsyn till de stora krafter som uppkommer vid hantering och lastning.
 2. Lastväxlarramen är producerad som en fristående del i konstruktionen. Ramen är klassad för 18 tons totalvikt och garanterar därmed att hela konstruktionen får en stabil och funktionell bas.
 3. Alla detaljer på CMT BAS är noggrant utvecklade med fokus på funktion och användarvänlighet. Rörliga delar är i möjligaste mån underhållsfria, med självsmörjande bussningar och lagringar efter behov. Stegar och gångbord finns som standard – väl dimensionerade och utrustade med halkskydd.
 4. Vi lägger stor vikt vid kvalitet i produktionen. Många av delarna är automatsvetsade, och blästring och målning utförs i en toppmodern anläggning. Resultatet är en högkvalitativ produkt som vi dessutom lämnar 2 års produktgaranti på, inklusive lackering.
 5. BAS lastväxlarflak kan kombineras med en lång rad olika taktäckningar. Med marknadens största utbud erbjuder vi både kapell och öppningsbara tak i mängder av utföranden. En stor del av lösningarna kan enkelt styras från marken. CMTs öppningsbara tak kan dessutom utrustas med elektroniska, pneumatiska eller hydrauliska system. Allt för att minska behovet av manuell hantering vid öppning och stängning.

CMT BAS FINNS I TRE GRUNDUTFÖRANDEN:

 • BAS Är grundmodellen i serien, med 3 mm sidoplåt och 4 mm bottenplåt i kvalitet S355. En modell som gott och väl klarar alla de krav som ställs på uppsamlande enheter inom återvinningsindustrin.
 • BAS-S Lämpar sig väl för skrothantering. En uppgraderad stålkvalitet i botten och sida ger en 40 procent ökad styrka, utan ökad egenvikt.
 • BAS-L Har samma styrka som grundmodellen, men väger 20 procent mindre.
  Det ger större nyttolast och bättre transportekonomi.

VILL DU FÅ UT MER
AV VARJE TRANSPORT?

När du väljer ett flak från CMT kan du alltid räkna med hög kvalitet och god transportekonomi.

I över 20 år har vi utvecklat lastbärare som ger effektivare transporter med ökad lönsamhet. Allt för att åkerier och andra transportörer ska få ut så mycket som möjligt av sitt arbete. CMT välkomnar kunder i alla storlekar och erbjuder både lastväxlarflak och fasta byggnationer.

Vi har bra lösningar för finansiering, och eftersom flaket är en investering som ska löna sig under lång tid har vi tagit fram en unik försäkring för lastväxlarflak.

En förutsättning för ett bra resultat är att flaket passar just dina behov. Ring eller skicka ett mail, så hjälper vi dig att hitta rätt lösning. Vill du veta mer om CMT eller kika vidare på sortimentet, hittar du oss på cmt.se

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara